Conservatorium Hotel Amsterdam

Als rasechte Amsterdamse heb ik veel van Amsterdam gezien. Vroeger als kind kon je mij vooral vinden in de Spaarndammerbuurt, Oud West en het Centrum van Amsterdam. Later tijdens mijn werk veel in de Pijp, Oud Zuid en Osdorp.

De Pijp en Oud Zuid hebben een speciaal plekje in mijn hart. De Pijp is echt zo’n oude volksbuurt maar nu ook met leuke hippe restaurantjes en barretjes en Oud Zuid met zijn mooie oude markante gebouwen.

Veel van deze gebouwen heb ik eigenlijk alleen maar van buiten gezien en nog nooit van binnen. Neem het Conservatorium, tegenwoordig het Conservatorium Hotel, aan de Van Baerlestraat. Op een zonnige zaterdag avond nam mijn lief me even mee voor een ritje op de motorscooter. Hij nam mij mee naar het Conservatorium Hotel, gewoon zomaar om even binnen te kijken en een kop koffie te drinken. Ik keek hem een beetje aan van echt? We zijn hier toch helemaal niet op gekleed!

Conservatorium Hotel Amsterdam
Conservatorium Hotel Amsterdam – Photo made by Kim (Twisted Style)

Van Baerle Shopping Gallery

Maar wat ben ik blij dat hij mij mee nam. Bij binnenkomst wordt je begroet door de portier die statig de deur voor je open houdt. Na de trap kom je in een prachtige hal. De hal lijkt op een straatje, zo is het ook ingericht het heet de “Van Baerle Shopping Gallery”. Hier zijn  gevestigd Bonnebakker (juwelier), The People of the Labyrinths (design kleding), La Casa de Hubano (sigarenzaak), Skin Cosmetics (cosmetica producten), Meraki (kapsalon), Club Cinq (kinderkleding) en Schaap en Citroen Vintage Watches (Zwitserse horloges).
Ik heb mij vergaapt aan de luxe en de weldaad in combinatie met de historische omgeving, zo inspirerend!

Kunstwerk van meerdere violen

Als je de “winkelstraat” oversteekt kom je in de lobby. Hier hangt een kunstwerk van meerdere violen als herinnering aan het vroegere Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Zodra je doorloopt naar de trap naar de oude binnentuin kom je bij de lounge, een glazen uitbouw, met gezellige zitjes. Hier hebben lief en ik een heerlijk kop koffie gedronken en onze ogen uit gekeken aan de veelzijdigheid van mensen en natuurlijk aan de prachtige omgeving.

Kunstwerk van meerdere violen
Conservatorium Hotel Amsterdam – Photo made by Kim (Twisted Style)

Ben je in de omgeving van het Conservatorium Hotel, ga dan gerust naar binnen je zal je ogen uitkijken en ik weet zeker dat ook jij betoverd zal raken door deze mooie inspirerende omgeving.