Station Amstelveen

“Meiden, ik vier m’n verjaardag met een taartje op 8 juni om 2 u in Station Amstelveen, Stationsstraat 28 Aveen. Als jullie zin hebben in n bakkie, je bent welkom”. Zo luidde de uitnodiging van Niek, één van mijn vriendinnen die onlangs jarig was. Tuurlijk ben ik in voor een bakkie en een taartje.

Station Amstelveen …… ik ken het niet. Meestal google ik even maar was nu te druk en heb dat dus niet gedaan. Ik had mij wel een voorstelling gemaakt van Station Amstelveen, een hip café in een groot stationsgebouw…..  Maar niets van dit. Station Amstelveen is een klein oud stationnetje en ligt in het oude gedeelte van Amstelveen.

Station Amstelveen schouw - Photo made by Kim (Twisted Style)
Station Amstelveen – Photo made by Kim (Twisted Style)

Historie Station Amstelveen

Het station lag aan de spoorlijn Aalsmeer- Amsterdam Willemspark. Het diende vanaf mei 1915 tot september 1950 voor reizigersvervoer. Daarna was de spoorlijn in gebruik voor goederenvervoer tot mei 1972. Na een aantal jaren kreeg de Electrische Museumtramlijn Amsterdam hier een halte tot april 1997. Daarna is het stationsgebouw blijven bestaan.

Vandaag de dag is Station Amstelveen een Bed and Breakfast en lunchroom, gerund door Katarina en Johan uit Zweden.

Brunch lunch of koffie

Zodra je binnenstapt ademt de ruimte historie uit. Het station is omgebouwd tot een heel gezellige lunchroom met oude originele details met een knipoog naar waar het gebouw ooit voor diende. Je brunch of lunch eet je in de oude wachtzaal. Hier is de oude schouw nog aanwezig wat een huiselijke sfeer geeft aan de ruimte.

Naast een brunch of lunch kan je er ook planten en kleine geschenken kopen. De planten, potten en overige geschenken staan overal uitgestald. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Zoveel leuke planten en hebbedingetjes! De winkel bevindt zich in de oude hal waar je je treinkaartje kocht en kijkt uit op de oude rails.

Station Amstelveen planten - Photo made by Kim (Twisted Style)Station Amstelveen haard - Photo made by Kim (Twisted Style)


We hebben er heerlijk gezeten, gekletst en genoten van de lekkere taartjes. Zeker een aanrader zijn de zelfgemaakte carrot cake en appeltaart. Ik ga zeker terug komen bij Station Amstelveen voor een lunch. Van horen zeggen schijnen ook de broodjes heerlijk te zijn!

Ben je in de buurt dan is dit zeker een aanrader om een heerlijke brunch, lunch of gewoon een kop koffie te doen. Ook als je niet in de buurt bent is het zeker de moeite waard om een ommetje te maken en het station  aan te doen.