Reeuwijk woonkamer na Verkoopstyling

Twisted Style verkoopstylist op stage

Hallo Kim,

Aanstaande maandag gaan we een woning inrichten met onze meubels voor de verkoop. Zou je het leuk vinden om met ons mee te gaan? De woning staat in Reeuwijk (bij Gouda).

Met vriendelijke groeten,

House2style

Deze mail ontving ik onlangs. Op Instagram had de verkoopstylist van House2style een week of twee eerder een oproep gedaan dat zij weer stageplekken hadden. Natuurlijk wil ik dat! Na mijn cursus vastgoed styling bij House of KIKI heb ik nog geen eigen opdracht gehad. Daarnaast leek het mij fijn om met ervaren stylisten mee te lopen om zo ideeën op te doen en de “fijne kneepjes van het vak” te leren. Dus heb ik mij meteen aangemeld bij House2style.

Reeuwijk

Maandag 9 december was het zover. Ik, Twisted Style verkoopstylist Kim, ging op stage. In Reeuwijk ging het gebeuren een mooi senioren appartement, gelegen op de tweede verdieping. Het appartement heeft bij binnenkomst een ruime hal met berging. Vanuit de hal kom je binnen in de woonkamer met open keuken. Aan de huiskamer ligt de loggia met schuiframen. Met mooi weer maar ook met minder mooi weer kan je hier heerlijk zitten en genieten van het uitzicht. Verder heeft het appartement nog twee ruime slaapkamers en een mooi moderne badkamer met apart toilet. Genoeg om in te richten dus hup aan het werk!

Nadat we de bus hebben uitgeladen kan het inrichten / stylen beginnen. Ik mag eerst Priskilla helpen bij het stylen van de twee slaapkamers. Met nauwkeurige precisie wordt het tweepersoonsbed neer gezet en opgemaakt. Kussens erop ….opening naar beneden, labels niet zichtbaar. Sprei, open zijde niet naar de buitenkant leggen. Na de eerste slaapkamer door met slaapkamer twee. Oh jee de bedden zijn ongelijk in hoogte. Hoe gaan we dat oplossen? Maar natuurlijk weet Priskilla daar een oplossing voor dus in een mum van tijd is ook dat probleem weer opgelost. (En de tip neem ik mee ;))

Slaapkamer voor Verkoopstyling  Slaapkamer na Verkoopstyling

Zelf aan de slag

“Kim jij mag de badkamer, toilet en de loggia stijlen”…….oke! Ik begin met de badkamer en het toilet. Twee kleine ruimtes dat moet toch te doen zijn? Uh ja….waar begin ik, 1 of 2 of misschien toch 3 handdoeken klaar leggen? Wel of geen extra accessoires? Nog wat bloemen of toch niet? Best nog wel moeilijk zeg, dat had ik niet verwacht! Want ja wat doe je met die kleine ruimtes. Maar met frisse moed begin ik aan het stijlen. Na een kwartier kijk ik met trots naar de door mij gestijlde badkamer. Als Tahbita komt kijken is haar oordeel duidelijk. Netjes …… maar ………. te veel accessoires. En de handdoeken kan ik beter op een andere manier vouwen zodat dit een rustiger effect krijgt op de foto. Dus hup de helft haal ik weg. Handdoeken toch een andere twist en dan is het goed.

Styling voor verkoop

Bij verkoop styling mogen we nooit uit het oog verliezen waar het om gaat. Je stijlt een ruimte voor de verkoop niet om het tot een persoonlijke ruimte te maken. Dit houdt in dat je af moet stappen van je persoonlijke voorkeur en smaak. Dat geldt voor jou als stylist maar al helemaal voor de verkopende partij. Jij als verkoopstylist hebt dan zo af en toe ook echt wel wat overredingskracht nodig om dit duidelijk te maken je klant.

Finishing touch

Als finishing touch mag ik de loggia stijlen. Wat een leuke ruimte is dit zeg! Een mooie lichte ruimte met schuiframen waardoor je aan alle kanten een mooi uitzicht hebt. Vooraf hebben Tabitha en Priskilla vastgesteld welke meubels in welke ruimte komen te staan en in welke kleur de ruimtes gestijld gaan worden. Voor de loggia hebben zij gekozen voor een klein zwart velours bankje. Ik zie het zwart van het bankje en zie bij de accessoires die zijn mee gekomen een kleur die mij meteen aanspreekt. De accessoires kies ik in een aantal tinten groen. Het resultaat: een rustige en stijlvolle uitstraling.

Als iedereen klaar is maak ik nog een rondje door het appartement en schiet ik de “na” foto’s. Het appartement ziet er tip top uit. De toekomstige bewoners krijgen zo een heel mooie indruk van alle beschikbare ruimtes.

Loggia voor Verkoopstyling   Loggia na Verkoopstyling

Dankbaar

Ik ben dankbaar dat ik met House2style mocht mee lopen. Zo’n dag is een investering in je toekomst. Ik hoop nog een keer mee te mogen om meer ervaring op te doen in het verkoop stijlen. En mogelijk ook een keer mee met een intake gesprek. Want ja hoe gaat dat nou eigenlijk precies in zijn werk. Op papier en het uitgelegd krijgen is een maar het daadwerkelijk doen is weer een ander vak!

Hous2style team

Voor alle andere verkoopstylisten pak de kans om met een ervaren stylist mee te lopen. Ik heb de kans gekregen om met House2style mee te gaan. Wat een leuk team zijn zij! Goed op elkaar ingespeeld en zeer professioneel, een ieder weet wat hij moet doen en wat hij van de ander kan verwachten.
House2style, Tabitha, Priskilla en Ruben, fijn dat ik met jullie een dag mee mocht lopen ik heb veel tips en trics geleerd die ik zeker kan toepassen.